Holografische projectie

 Een holografische projectie heeft u misschien nog niet vaak voorbij zien komen. Het presenteren van een product of merk op deze ludieke wijze laat daarom een onuitwisbare indruk achter.

Er zijn meerdere mogelijkheden om gebruik te maken van een holografische projectie. Bij Holosolutions bieden we er twee:

De Holobox

Deze holografische projectie is met name geschikt voor het weergeven van een persoon. Deze persoon kan bijvoorbeeld een presentatie geven of een verhaal vertellen. 

De Holobox bestaat onder meer uit een lcd-scherm. Dit scherm wordt door de speciaal ontwikkelde lichtbox van achter verlicht en maakt het scherm transparant. Dit wordt gecombineerd met een geoptimaliseerde video waardoor holografische projectie wordt gerealiseerd. Daarmee is de holografische projectie in feite een optische illusie. De Holobox laat gegarandeerd een onvergetelijke ervaring achter bij het publiek.

De Holowall

Met de Holowall kunt u het beste een product of dienst laten zien. Ons gespecialiseerde content team maakt een animatie op basis van uw wensen. Bij deze animatie houden we rekening met de vereisten voor het weergeven als hologram. 

De Holowall maakt gebruik van led-ventilatoren. Dit zijn een soort ventilatoren met led strips, deze draaien heel hard rond en onze software zorgt er voor dat de led lampjes precies op de juiste moment in de juiste kleuren branden. Dit zorgt voor een holografische projectie van het gewenste beeld. Deze led fans hebben doorgaans een diameter van 30 tot 50 cm. In de Holowall zijn 36 led-ventilatoren verwerkt, deze ventilatoren werken allemaal samen om een grote holografische projectie van 2,5 bij 2,5 meter te realiseren.

Deze bedrijven gingen u voor

Energieleverancier Engie wilde de management top verrassen met de Holowall. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst ‘Push Ahead’ was de CFO onderdeel van de presentatie over digitalisering. Mike van der Weerd verscheen levensgroot op de Holowall en verraste met deze unieke ervaring de 150 bezoekers. 

Een andere manier om de Holowall in te zetten is voor de lancering van een nieuw product. Staalbedrijf Douma Staal presenteerde tijdens het 100 jarig bestaan van het bedrijf hun nieuwste machine via de Holowall. De content op deze video-animatie kwam goed tot z’n recht in de werkloods waar de projectie zich afspeelde.

De Holowall heeft meerdere doeleinden dan het laten zien van een een product of een persoon. Voor elke sector kan een grafische projectie gebruikt worden. Zo ook voor een afscheidspresentatie van professor Miroslaw Lech Kaminski aan de TU Delft. Ter ondersteuning van zijn presentatie liet hij door middel van een projectie een project zien. Dit project werd visueel in kaart gebracht waarmee hij een onvergetelijke indruk achterliet.

Met de holografische projectie naar het buitenland
De hologrammen van Holosolutions kunnen ook internationaal worden ingezet.
Het Belgische bedrijf Kappa Data gebruikte de holografische projectie voor het presenteren van logo’s van sponsoren van hun evenementen. De Duitse overheid presenteerde prefab oplossingen voor woningen door middel van een holografische projectie. De presentatie stond in het teken van energieneutrale woningen. Door de 36 losstaande led ventilatoren die samen een constructie vormen van een grote hologram werd de video-animatie projectie van de prefab woningen op een originele wijze gepresenteerd.

 

overtuigd van de kracht van holografie?

Wij denken graag met u mee

Bel ons op 085 004 1144

Referenties van onze opdrachtgevers

"Tijdens onze jaarlijkse Push Ahead hebben we in het kader van digitalisering onze CFO laten presenteren als hologram. Het hologram was een unieke ervaring voor alle bezoekers!"

Danny de Leeuw

Directeur Digitale Transformatie, Engie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over het inzetten van een holografische ervaring? Dan kunt u vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek leggen wij u graag meer uit over de verschillende opties, de technische vereisten, de mogelijkheden bij u op locatie en de voordelen die een Holobox of Holowall te bieden hebben. Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Nieuw veld