Hoe werkt een Hologram?

U heeft het vast eerder voorbij zien komen in films als Star Wars of Star Trek. Een hooggeplaatste politicus verschijnt als hologram om de held van het verhaal een opdracht te geven of om nieuws te brengen.

Star wars hologram

De hologrammen zoals deze in de films verschijnen zijn niet dezelfde hologrammen zoals wij deze kennen. In de films zijn de hologrammen vaak daadwerkelijk 3D en kunnen personages er echt om heen lopen. In dit geval worden hologrammen in de nabewerking aan het shot toegevoegd. In het echt wordt gewerkt met optische illusies om uw brein voor de gek te houden.

Soorten hologrammen

Hologrammen zijn er in alle soorten en maten. Bij Holosolutions gebruiken we op dit moment twee soorten hologrammen.

De Holobox

De holobox is een hologram dat specifiek bedoeld is voor het weergeven van mensen als hologram. De box maakt gebruik van een groot transparant LCD scherm met daar achter een lichtbox. Op het scherm spelen we een video af van een persoon, deze video hebben we specifiek voor de Holobox opgenomen. We maken gebruik van verschillende technieken om een optische illusie te creëren. De combinatie van de video met de daadwerkelijke diepte van de box zorgt er voor dat het echt lijkt alsof de persoon op de video recht voor je staat.

 

Wilt u meer informatie over hoe wij deze video opnemen om een optische illusie te creëren? Neem gerust contact met ons op en we vertellen u er graag alles over.

Led Fan Hologram

Een Led Fan Hologram bestaat uit led strips en een ventilator. Deze ventilator draait razendsnel rond en een mini computer regelt dat de juiste led lichtjes op precies de juiste moment branden. Deze beweging is te snel voor het mensenlijk oog om te verwerken waardoor we het als een beeld waarnemen. Door deze techniek wordt het hologram transparant en kunt u er dus door heen kijken. Dit geeft een 3D effect aan het hologram.

Bij Holosolutions maken we van deze techniek gebruik in onze Holowall. De Holowall bestaat uit 36 kleinere Led Fan Hologrammen welke samen werken om een grote projectie van 250 centimeter bij 250 centimeter te laten zien.

Pepper’s ghost (lichtprojectie)

Met een Pepper’s ghost hologram wordt een lichtprojectie gecreëerd. Een bekend voorbeeld hier van zijn de piramides die op een mobiel geplaatst kunnen worden.

In de bovenstaande video laten ze precies zien hoe een lichtprojectie met een mobiele telefoon werkt. Deze lichtprojectie is op verschillende groottes te realiseren.

Pepperscrim hologram

Een Pepperscrim hologram is een veel gebruikte vorm van holografie. Het is onder andere gebruikt voor de holografische optredens van Hazes en Tupac. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een groot dun gaasdoek en een sterke projector. De projector projecteert een video op het gaasdoek en het licht achter het gaasdoek wordt opgevangen waardoor ook hier een optische illusie ontstaat.

De toekomst van holografie

Op dit moment zijn alle hologrammen een 2D optische illusie. In de toekomst gaat het waarschijnlijk mogelijk worden om hologrammen te visualiseren door middel van het verhitten van moleculen. In Japan zijn ze hier binnen onderzoeksomstandigheden op kleine schaal namelijk al in geslaagd.

Wij kijken er in ieder geval met smart naar uit!

Wij denken graag met u mee

Bel ons op 085 004 1144

Referenties van onze opdrachtgevers

"Tijdens onze jaarlijkse Push Ahead hebben we in het kader van digitalisering onze CFO laten presenteren als hologram. Het hologram was een unieke ervaring voor alle bezoekers!"

Danny de Leeuw

Directeur Digitale Transformatie, Engie

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Wilt u meer informatie over het inzetten van een holografische ervaring? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan. Tijdens dit gesprek leggen wij u graag meer uit over de verschillende opties, de technische vereisten, de mogelijkheden bij u op locatie en de voordelen die een Holobox of Holowall te bieden hebben. Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Nieuw veld

Call Now ButtonBel voor advies