Een Hologram huren?

Een hologram is een echte eye-catcher die u niet snel vergeet. Ze komen voor in allerlei soorten en maten. 100 jaar geleden werd er voor het eerst geëxperimenteerd met de hologram.

Tegenwoordig kunt u de modernste technieken huren voor bijeenkomsten of evenementen. De projectie kan verschillende vormen aannemen en past binnen elke branche. Wij leggen uit welke hologrammen u kunt huren.

De Holobox

De Holobox is met name geschikt voor het weergeven van een persoon. Deze persoon kan bijvoorbeeld een presentatie geven of een verhaal vertellen.

De Holobox bestaat uit een lcd-scherm en een lichtbox. Dit scherm wordt door de speciaal ontwikkelde lichtbox van achter verlicht. De voorkant van de box is transparant. Met een geoptimaliseerde video wordt er een holografische projectie gerealiseerd. De holografische projectie is een optische illusie. Het lijkt alsof de spreker echt in de ruimte staat. De video kan vooraf of live met de spreker worden opgenomen. De spreker staat voor een wit doek en vertelt een verhaal z’n eigen manier. De opname wordt via de computer naar de Holobox gestuurd. Holosolutions verwerkt de content en maakt dit geschikt voor een hologram. De projectie wordt weergegeven in een box van 1.80 meter.

De Holowall

De Holowall is zeer geschikt om een product of dienst te laten zien. Denk aan de nieuwste schoenencollectie, cijfers of een logo dat door de lucht zweeft. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Holosolutions verhuurt een Holowall van 2,5 bij 2,5 meter met een totale oppervlakte van 6,25 meter. De Holowall beschikt over 36 led-ventilatoren met elk een diameter van 50 centimeter. Deze ventilatoren draaien rond op hoge snelheid. Met het blote oog kunnen wij deze rotatie niet waarnemen. De led-ventilatoren draaien niet alleen rond, maar stralen ook licht uit. Door de lichtstralen gecombineerd met de snelle rotatie wordt dit door onze hersenen verwerkt als een beeld. Met geavanceerde software kunnen er animaties worden vertoont. U kunt door deze animaties heen kijken, waardoor diepte ontstaat. Dit alles vormt een holografische projectie.

Pepper’s ghost techniek

De pepper’s ghost techniek is een oude techniek die vaak werd gebruikt in de kunst-en cultuursector, met name het theater. Het lijkt alsof er iemand op het toneel staat, maar dit is slechts een illusie. Deze persoon staat in werkelijkheid tussen het publiek en het toneel. Op het toneel staat een glasplaat of een reflectiefolie. Met een projector gericht op deze persoon verschijnt er een reflectie op het glas of de folie en wordt er een illusie gecreëerd. Men kan door dit doorschijnende materiaal heen kijken, waardoor dit de ghost techniek wordt genoemd.

Pepperscrim methode

Tegenwoordig is er een moderne variant van de pepper’s ghost techniek, de pepperscrim methode. Met deze methode wordt er een groot metalen doek van gaas gebruikt. Door hier een projectie op te laten projecteren, ontstaat er een grote holografische illusie met 3D-effecten. Dit gaasdoek kan zeer grote vormen aannemen. Faber Audiovisuals maakt en verhuurt dit type hologram.

 

Wij denken graag met u mee

Bel ons op 085 004 1144

Referenties van onze opdrachtgevers

"Tijdens onze jaarlijkse Push Ahead hebben we in het kader van digitalisering onze CFO laten presenteren als hologram. Het hologram was een unieke ervaring voor alle bezoekers!"

Danny de Leeuw

Directeur Digitale Transformatie, Engie

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Wilt u meer informatie over het inzetten van een holografische ervaring? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan. Tijdens dit gesprek leggen wij u graag meer uit over de verschillende opties, de technische vereisten, de mogelijkheden bij u op locatie en de voordelen die een Holobox of Holowall te bieden hebben. Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Nieuw veld

Call Now ButtonBel voor advies